Uitzicht op de berg Fuji in Japan, kijkend door een kersenbloesemboom

Reisverzekering

Het enige waar jij je tijdens je rondreis zorgen over zou moeten maken, is genieten. Verzeker je reis via TourRadar Travel Protection en geniet van een reisverzekering die is afgestemd op jouw behoeften.

Onze klanten beoordelen ons4.6Bekijk alle 6,588 beoordelingen

Het perfecte reismaatje

Zelfs als je alles goed gepland hebt, gaan er soms toch nog dingen mis. Een reisverzekering is het vangnet dat een paar euro per dag kost, maar je duizenden euro's bespaart als er iets onverwachts gebeurt.
 
Een reisverzekering biedt zekerheid tegen onvoorziene noodgevallen die je duur kunnen komen te staan als je niet voorbereid bent. Je kunt medische zorg krijgen als je ziek of gewond raakt tijdens je reis, of een vergoeding als je vlucht wordt geannuleerd of een noodgeval je dwingt terug te keren naar huis.
 
De meeste ziektekostenverzekeringen dekken niet in het buitenland en de dekking van creditcards is beperkt, een goede reisverzekering is dan ook een no-brainer. Pakketten op maat, aangeboden door bedrijven zoals onze partner, Cover Genius, zijn individueel samengesteld om aan je behoeften te voldoen en vormen de perfecte reisgenoot die altijd achter je staat.

 • Groep mensen op een wandeltocht

  Stap 1: kies je rondreis

 • Persoon die reis gemakkelijk online boekt

  Stap 2: voeg je verzekering toe tijdens de check-out

 • Twee mensen staan op het punt om te gaan surfen op een zonnige dag

  Stap 3: reis met een gerust hart

voordelen van reisverzekering

TourRadar is een trotse partner van Cover Genius

Dankzij de reisverzekering van onze bekroonde partner, Cover Genius, kunnen jij en je reisgenoten met een gerust hart een rondreis boeken op TourRadar, in de wetenschap dat je gedekt bent in het geval je reis niet volgens plan verloopt. Een reisverzekering kan ook dekking bieden voor ziekte ten gevolge van COVID-19, als de diagnose na de boeking wordt gesteld en je op het moment van vertrek niet kunt reizen.
Hieronder vind je enkele zaken waarvoor je in aanmerking kunt komen met de Reisbeschermingspolis van TourRadar:
 

Een reisverzekering voor elke situatie

 • COVID-gerelateerde dekking

  Onvoorziene reisonderbrekingen komen helaas steeds vaker voor sinds het begin van 2020, en sommige reisverzekeraars hebben zich aan deze nieuwe norm aangepast door een dekking te bieden die aan je veranderende behoeften voldoet. Elke polis is anders, met specifieke voorwaarden en uitsluitingen, daarom is het essentieel om de kleine lettertjes van de beleidsverklaring te lezen die bij je polisdocumenten is gevoegd.
 • Annuleringen

  Annuleringsdekking is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van reisverzekeringen, en je wilt natuurlijk nu meer dan ooit goed voorbereid zijn als je rondreis in het water valt door ziekte of letsel. Een goede dekking bij reisannuleringen door onvoorziene omstandigheden, inclusief COVID-19, zou voor zowel jezelf en je reisgezelschap bovenaan het wensenlijstje voor reisverzekeringen moeten staan.
 • Medische dekking

  Zorg er altijd voor dat je gedekt bent voor medische kosten als je in het buitenland bent. Of je nu ziek wordt of erachter komt dat het zwembad toch niet zo diep was als je dacht (au!) - het laatste wat je wilt is stressen over ziekenhuisrekeningen of andere medische kosten die je mogelijk niet kunt betalen.

Waarom wij kiezen voor Cover Genius

 • Ouder paar dat oceaanlandschap bewondert

  Beleid op maat

  Cover Genius bespaart je tijd door polissen voor jou te vergelijken. Tijdens de checkout krijg je de beste polis voor je reis gepresenteerd, zonder verwarrende opties.
 • Vrouw met een masker op in de trein

  Uitgebreide dekking, inclusief COVID-19 omstandigheden

  De dekking varieert afhankelijk van het land waar je woont, maar één ding is zeker: Cover Genius biedt een uitgebreide lijst van verzekerbare gebeurtenissen. Zorg ervoor dat je de Beleidsverklaring van je polis, die je tijdens de check-out ontvangt, goed doorleest en bekijk in de tussentijd onze veelgestelde vragen.
 • Groep vrienden op een wandeltocht

  Onmiddellijke afhandeling van claims

  Claims worden onmiddellijk betaald, waardoor de langdurige en omslachtige systemen van traditionele verzekeraars worden vervangen.

Al je vragen over reisverzekeringen beantwoord

 • Heb ik een reisverzekering nodig?

  Het korte antwoord is ja! Een reisverzekering is verplicht voor de meeste rondreizen op TourRadar en moet worden afgesloten voordat je aan je rondreis begint. Een verzekering zorgt ook voor dekking bij medische noodgevallen, gestolen bagage en door de huidige COVID-19 beperkingen die over de hele wereld veranderen, is het een goed idee om een vangnet te hebben voor het geval je je plannen moet wijzigen.
 • Waarom is een reisverzekering belangrijk?

  Een reisverzekering dekt medische kosten tijdens je reis, gestolen persoonlijke voorwerpen en reisannuleringen. Maar een verzekering vermindert ook de financiële stress die je ervaart als er iets onverwachts gebeurt en je je vakantieplannen moet wijzigen. Soms kan dit hoge kosten met zich meebrengen; een reisverzekering met de juiste dekking kan dan ook een redder in nood zijn! 
 • Zijn er leeftijdsgrenzen voor reisverzekeringen?

  De meeste aanbieders van reisverzekeringen hebben een leeftijdsgrens, controleer dus goed bij je verzekeraar of je in aanmerking komt. Met zoveel verschillende verzekeringsmaatschappijen over de hele wereld zul je ongetwijfeld een aanbieder vinden met de juiste leeftijdsgroep en polis.
 • Hoe dien ik een claim in?

  Dat hangt af van je reisverzekeraar. Lees de Beleidsverklaring van je polis goed door om ervoor te zorgen dat je alle insluitingen, uitsluitingen en beperkingen begrijpt voordat je op reis gaat. Noteer het telefoonnummer voor noodgevallen en hoe je een claim kunt indienen als er iets onverwachts gebeurt.